Chambre 'Le Grenier'
Wandelen in de Allier
Wandelen in de Allier
Onze accomodaties
Gîte 'La Petite Maison'
Deze gîte is geschikt voor maximaal zes personen. Onze gîte is getransformeerd van een boerenschuur naar een lichte en ruime gîte en voldoet aan de eisen van deze tijd. Indeling gîte: op de begane grond is ruime keuken met onder andere een koelkast, een magnetron en vier-pits gasfornuis, toilet, eet/woonkamer (er is een flatscreen-tv 40 inch aanwezig met Nederlandse zenders) en een ruime badkamer met toilet,wastafel en inloopdouche. Via de vaste trap komt u op de ruime zolderverdieping waar twee slaapkamers zijn gerealiseerd.Een ouder slaapkamer met een bed van 1,6 x 2 meter en een slaapkamer met vier bedden van 0,9 x 2 meter. In de gîte is een pellet kachel aanwezig.
Voor de gîte ligt een tuin met grind en is omheind met een schutting, met een hoog deel en een laag deel met mooi uitzicht op de vijver en is voorzien van een afsluitbaar tuinhekje. Ook is er een verplaatsbaar stuk kunstgras. Verder is er een picknicktafel en zijn er tuinstoelen aanwezig.  De complete inventarislijst (pdf) kunt u hier vinden door op de "inventaris" te klikken.
Nieuw in 2019: een overkapping met vlonderterras!

In onze gîte zijn huisdieren niet toegestaan.

In de gîte is gratis wifi aanwezig.
Wandelen is de beste manier om een land te verkennen. Wie wandelt langs berg en dal ontdekt prachtige natuur, lieflijke dorpjes en oude gebouwen.

De Allier, gelegen aan de voet van het massief Centraal, is een uniek natuurgebied en biedt u bij uitstek de gelegenheid om de Auvergne in al haar pure authenticiteit te verkennen.

Een wandelvakantie in de Allier voert u langs kabbelende beekjes, uitgestrekte bossen, dromerige vennen, verlaten kastelen, landerijen met gammele hekjes en kilometers heg waarin veel dieren zich schuilhouden. Al wandelend langs de boerenerven zult u nagekeken worden door dromerige koeienogen, blatende schapen en grazende paarden. U zult zich terug in de tijd wanen. De rust en de kalmte die neerdaalt zodra u voet in de Allier heeft gezet, is van een uitstekende kwaliteit en van een ongekende luxe.

Wij bieden u meerdaagse wandel vakanties aan. U wandelt van vakantiehuis naar vakantiehuis waar u, na een dag lopen moe maar voldaan, gastvrij onthaald wordt door Nederlands sprekende eigenaren die een uitstekende maaltijd voor u klaarmaken. U vertrekt 's morgens na een uitstekende nachtrust en een goed ontbijt, voorzien van een uitgebreid lunchpakket en een routebeschrijving, naar het volgende huis. U hoeft zich geen zorgen te maken over uw bagage, deze wordt voor u vervoerd naar het volgende adres.

U kunt kiezen uit: drie; vier of vijf wandeldagen waarbij u naar keuze enkele rustdagen in kunt inplannen.
Deze gîte is geschikt voor maximaal zes personen.  Onze gîte is geheel gerenoveerd en voldoet aan de eisen van deze tijd. Met de gemakken en de afwerking van nu in een Franse opstal die de sfeer van toen uitademt. Indeling gîte: op de begane grond is een badkamer met toilet, wastafel en inloopdouche. Een ruime slaapkamer met één stapel- en één los bed. Een keuken met onder andere een koelkast, een magnetron en vier-pits gasfornuis en de eet/woonkamer. Er is flatscreen-tv van 42 inch aanwezig met Nederlandse zenders. Via de vaste trap komt u op de ruime zolderverdieping waar één grote slaapkamer is gerealiseerd met een tweepersoonsbed van 1,6 x 2 meter en een één persoonsbed van 0,9 x 2 meter.
In de gîte is een allesbrander aanwezig. Voor de gîte ligt een tuin met grind en is omheind met een schutting, met een hoog deel en een laag deel, en is voorzien van een afsluitbaar tuinhekje. Ook is er een verplaatsbaar stuk kunstgras.  Verder is er een picknicktafel en zijn er tuinstoelen aanwezig.  De complete inventarislijst (pdf) kunt u hier vinden door op de "inventaris" te klikken.
 
In onze gîte zijn huisdieren
niet toegestaan.
In de gîte is gratis wifi aanwezig.
Deze kamer is voor maximaal drie personen geschikt.  Een mooie ruime twee persoonskamer met eigen opgang met behoud van de authentieke details. Deze kamer is voorzien van een twee persoonsbed met de mogelijkheid om een extra bed bij te plaatsen, een zitgedeelte en een badkamer met douche,wastafel en toilet.  Ook is er een koelkast, waterkoker en bijbehorend glaswerk aanwezig.  Er is een tv aanwezig met Nederlandse zenders.  De kamer heeft verwarming.  Bij de deur staat een bankje, daarbij hebben wij genoeg zitjes om het huis waar u gebruik van mag maken.

In onze chambre zijn huisdieren niet toegestaan.

In de chambre is gratis wifi aanwezig.
INVENTARIS
Klik hier om naar de gezamelijke wandelsite te gaan:
INVENTARIS
Ga naar FaceBook
Gîte 'Le Mouton'
INVENTARIS